Om Sykkelmekka

I en låve langs Fylkesvei 30 på Tolga i Nord Østerdalen finner du Tolga Sykkelmekka, driftet av bonde og «sykkelentusiast» Anders Urset. 

Tolga Sykkelmekka, eller Sykkelmekkaet, er en litt annerledes concept- store der kundeopplevelse og skreddersøm er sentrale stikkord. I låven finnes terrengsykler, landeveissykler og el-sykler av ypperste sort. Vi er opptatt av å finne riktig sykkel til hver enkelt og tilpasse denne for maksimal sykkelopplevelse. Vi finjusterer gjerne på eget verksted med utstyr som gjør det lett å tilpasse sykkelen til kundens behov.

Ryktet om den sykkelgale bonden har spredt seg på folkemunne. Butikken har vokst fra år til år og det kommer tilreisende både sørfra og nordfra til låven for å kjøpe sykkel.

Sykkelopplevelser

I tillegg til å drive verksted og sykkelbutikk tilbyr vi sykkelopplevelser i Tolgaregionen med overnatting på setra. Setra er base for alle sykkelopplevelser hos oss, og ligger idyllisk til på en gammel setervoll med beitedyr i nærområdet og tilgang til et stort nettverk av stier.

Vi i Tolga Sykkelmekka er opptatt av at alle skal kjenne mestring og sykkelglede. Vi legger derfor stor vekt på å finne riktig sykkel og tilpasse denne for maksimal sykkelopplevelse. Alle gjester vil derfor først starte oppholdet hos Sykkelmekka på låven. Her tas dere imot med veiledning og testing før turen går videre til Ursetvollen.

ursetvollen

I tilknytning til gården ligger Ursetvollen seter i Hodalen som i disse dager oppgraderes for å kunne ta imot sykkelglade gjester. Her tilrettelegges det for aktiv beitedrift. Setra ligger i naturskjønne omgivelser med et stort stinettverk, gode flytstier tråkket opp av kyr og geiter i generasjoner. Setra vil være basen for oppholdet ditt hos oss.