Sykkelferie

SYKKELFERIE SOM PASSER ALLE

Stillhet, ro og tilgjengelig natur. Stier tråkket opp av husdyr i generasjoner. Åpne fjell. Kanskje en smal sti med litt opp og ned og noen artige klatringer – om du vil. Nord-Østerdalslandskapet duver og innbyr til gode sykkelopplevelser. På egenhånd eller veiledet av våre håndplukkede, lokale kjentmenn (eller guider om du vil). Uansett hva du velger, våre sykkelpakker starter alltid med veiledning og justering hos Sykkelmekka på låven før turen går til Ursetvollen.

Vi tilpasser turen din etter gruppas behov og nivå

"Stisyklisten"

 • 2 overnattinger
 • Mid

BJØRSJØlia og hodalssjøene

Langs sandstrender, seterveier, fine stier i duvende høyfjellsterreng og flyt i furuskog.

Dag 1:

Velkomst på låven med veiledning. Reise og innsjekk Ursetvollen med muligheter for en tur i nærområdet.

Dag 2:

Guiden tar dere med på utvalgte stier tilpasset gruppas ferdighetsnivå og vær. Gjerne en god fjelltur.

Dag 3:

Vi tar turen langs Hodalssjøene på gode flytstier. 

Inkludert i pakka:

 • Velkomst på sykkellåven
 • Sykkelveiledning og justering
 • 2 overnattinger på Ursetvollen
 • Kjentmann med på tur to dager


Turene vil tilpasses til den enkelte gruppe og vær og føreforhold. Antall pr. tur: Max 8 (pr. guide) for å sikre en god opplevelse for alle.

gøy på grus

 • 2 overnattinger
 • Mid+

gøy på grus 

Tolgaregion består av utallige grus og seterveier som inviterer til artige opplevelser fra sykkelsetet.

 Dag 1

Velkomst på låven! Vi sjekker inn på Ursetvollen. Liten kveldstur for de som ønsker det.  

 Dag 2

Vi starter fra setra, sykler mot Os og tar en runde i Dalsbygda, Vingelen og Tolga før vi tar turen hematt te seters. Det blir både grus, litt asfalt og noen lettsykla, fine stier. Mulig vi må påregne å trille sykkelen innimilla. Området vi sykler i er kjent som et av de få med aktiv seterdrift i Norge, så kan hende vi må stoppe for noen ky eller sø i veia. Muligheter for lønsj med lokale råvarer på Bunåva i Vingelen. For de sprekeste tar vi en avstikker innom Forolhogna Nasjonalpark.

 Dag 3: 

Vi sykler fra setra i dag også. Avhengig av humør, vær og krefter har vi turen litt åpen. Vi kan eksempelvis sykle te Gammeldalen i Tynset via Eidssetran i Tolga,  eller en tur innover setermarkan mot Vingelen.

Beste redskapen for turen er grusveisykkel, men terrengsykkel og hybrid funke det og. Lett girutveksling er å foretrekke.

 Inkludert i pakka:

 • Velkomst på sykkellåven
 • Sykkelveiledning og justering
 • 2 overnattinger på Ursetvollen
 • Kjentmann med på tur to dager

Turene vil tilpasses til den enkelte gruppe og vær og føreforhold. Antall pr. tur: Max 8 (pr. guide) for å sikre en god opplevelse for alle.

Våre Kjentmenn

Anders urset

Anders elsker hobbyen sin og befinner seg aller helst på en sti bort fra alt som heter trafikkert vei. Gjerne med grensaks i sekken for å rydde frem de bortgjemte stiene. Stier som kanskje tolgingene ikke har tråkket på over 30 år. Med Anders som kjentmann får du skreddersydd opplevelsen etter ferdighetsnivå og ønske. Anders ønsker at alle skal nyte turen og komme frem med et smil om munnen. Han kan ta med folk fra flotte fjellflytstier i Vingelen til godt gjemte furunålsstier på østsiden av Glomma. Hans tips og triks og justeringer underveis er en naturlig del av sykkelturen

JUSTINAS LEVEIKA

Sykkelentusiast som lever og ånder for sykling. Justinas er utdannet sykepleier og jobber som leder ved Tolga Sjukehjem. Han er opprinnelig fra Lithauen og har forelsket seg i naturen og alle sykkelmulighetene regionen har å by på. Justinas sykler gjerne sykkelritt så lenge de er minst 700 km!! Og gjerne på eksotiske plasser i utlandet. Med Justinas som kjentmann får du en sprudlende, glad og omsorgsfull syklist med god kjennskap til både grusveien og stier i både skog og høyfjell i området.

HÅVARD MULLER EIDE

Utflyttet Tolging med bostedsadresse Tynset som er veldig glad i å ta turen ut når det melder seg muligheter for god sykling. Håvard har veldig god kjennskap til stiene på Tolga Østfjell. Han er glad i en god, lang stitur og gjerne med en rast med noe «godt å sjå på for øye». Med Håvard som kjentmann får du en sosial og rolig ledsager som alltid er i godt humør.

SVEIN GJELTEN BAKKEN

Lokal Tolging med Toljefossen som nærmeste nabo. Sosial og musikalsk familemann med sans for god lokalmat, god sykling og generelt det gode liv. Svein er opptatt av at både små og store skal ha det gøy på tur. Med hans lokalkunnskap i området vil han finne stiene som passer akkurat for deg, og byr gjerne på god historie eller to på toppen.